V Jazdeckom areáli bude znovu vládnuť trhová atmosféra a kone

14.09.2011 Prešov

Prešov 14. septembra (TASR) – Jazdecký areál na Sídlisku III v Prešove po rokoch znovu obsadia trhovníci. Podujatie Prešovské trhy – návrat k tradíciám sa začína vo štvrtok 15. septembra a potrvá do nedele 18. septembra. Organizuje ho spoločnosť 4SPORT v spolupráci s Parkúr team Slavoj Prešov a prešovskou radnicou.

\"Sme presvedčení, že Prešovčania, ale i ľudia z celého regiónu sa radi vrátia na miesto, kde sa tradične konali trhy a podujatia spojené s jazdeckým športom,\" povedal pre TASR Juraj Basala zo spoločnosti 4SPORT. Dodal, že doteraz registrujú približne 100 trhovníkov, ktorí budú mať v areáli svoje prezentačné a predané stánky.

Okrem obchodníkov so spotrebným tovarom návštevníci nájdu výrobcov domácich potravinárskych produktov a ľudových remeselníkov, ktorí budú predvádzať svoju zručnosť. Areál bude otvorený denne od 10.00 do 22.00 h.

Z návratu trhov do jazdeckého areálu sa teší aj primátor Pavel Hagyari. Nazdáva sa, že Prešovské výstavné trhy, ktoré sa v posedných rokoch konali v Mestskej športovej hale už viac-menej stratili svoju aktuálnosť, keďže nových výrobkov je veľa, v podstate sa vystavujú všade.

\"Naším zámerom bolo, aby sme vrátili kone do Prešova a súčasne popritom prezentovali remeslá, naše tradície, folklór a ponúkli obyvateľom i návštevníkom zábavu,\" konštatoval primátor. Je presvedčený, že Jazdecký areál je na to ako stvorený.

\"Pre mesto je dôležité, aby tie trhy neboli len výpredajom lacného textilu a lacnej zábavy, ale aby sme sa vrátili k histórii, ktorá tu bola a ktorá je Prešovčanom blízka,\" doplnil primátor.

Slávnostné otvorenie podujatia sa bude konať vo štvrtok o 14.00 h, po ňom bude program pokračovať koncertom Cigánskych diablov, ktorých na pódiu vystrieda divadlo ETUDY so svadobnou komédiou \"Ulej, ulej\".

V piatkovom programe sa popoludní predstavia tanečné skupiny, divákov bude zabávať folklórny súbor Rozmarija a večer vystúpi skupina Mloci. Súčasťou kultúrneho programu Prešovských trhov bude v sobotu aj prehliadka dychových orchestrov Tarjányiho Prešov.

Milovníkov koní a predovšetkým jazdeckého športu bude pravdepodobne najviac zaujímať program Parkúrových pretekov. Ten sa začína v sobotu predpoludním a jednotlivé kategórie spolu s ďalšími sprievodnými akciami budú prebiehať až do nedeľného večera.
 

Vyberte región

mark